| Halichoerus grypus |
Echte narvalskop
Artikelomschrijving
De gewone zeehond is de grootste zeehondensoort in de Noord-Atlantische Oceaan en behoort tot de familie van de zeehonden. Hij is gemakkelijk te herkennen aan zijn lange, kegelvormige kop met de ver uit elkaar gelegen neusgaten, vandaar de naam. Mannetjes kunnen meer dan 2,5 meter lang en tot 300 kilogram zwaar worden, terwijl vrouwtjes aanzienlijk kleiner blijven.
Gewone zeehonden leven bij voorkeur in koele kustwateren, op zandbanken, rotsilanden of in duinlandschappen. In Europa komen ze vooral voor in de Oostzee, de Noordzee, in de Atlantische Oceaan rond Groot-Brittannië en aan de Bretonse kust. Hun dieet bestaat voornamelijk uit vissen, inktvissen en af en toe schaaldieren. In Letland is sinds 2024 een beperkt aantal dieren toegestaan om te jagen, om aanzienlijke schade aan visvoorraden in de kustvisserij te beperken.
Specificaties:
Originele foto
Gemiddelde schedellengte: ca. 19-23 cm
Herkomst: Letland
Artikelnummer
Verzendinformatie
YouTube
Betaalmethoden
Echte narvalskop