| Lemur catta |
Echte Katta-schedel
Is de verkoop van beschermde dieren legaal?
Artikelomschrijving
De katta (Lemur catta) is een primaatsoort die uitsluitend op Madagaskar en enkele naburige eilanden voorkomt. Hij behoort tot de familie van de lemuren (Lemuridae) en is gemakkelijk te herkennen aan zijn lange, zwart-wit geringde staart, die langer is dan zijn lichaam. Katta's leven in groepen van maximaal 30 individuen, die gedomineerd worden door vrouwtjes â een zeldzaamheid in het dierenrijk.
Deze dagactieve dieren brengen veel tijd door zowel op de grond als in de bomen. Ze voeden zich voornamelijk met vruchten, bladeren en bloemen. Een bijzonderheid is hun "zonnebad": katta's zitten vaak met uitgestrekte armen in de zon om op te warmen. Vanwege verlies van leefgebied en jacht worden ze als bedreigd beschouwd.
Artikelnummer
Verzendinformatie
YouTube
Betaalmethoden
Echte Katta-schedel