Echte elkschedel
Artikelomschrijving
De Europese eland (Alces alces) is de grootste hertsoort ter wereld en leeft in de koudere streken van Europa, Noord-Azië en Noord-Amerika. Mannelijke elanden dragen indrukwekkende geweiën die een spanwijdte van tot 2 meter kunnen bereiken. Vooral grote geweiën worden aangeduid als schoffelgeweien en kunnen tot 20 kg wegen, met een recordgewicht van 36 kg.
Opmerkelijk is dat vrouwelijke elanden een van de weinige hertsoorten zijn die ook een klein gewei dragen. Elandenstieren gebruiken hun gewei om andere mannetjes af te schrikken en vrouwtjes te imponeren. In de winter werpen ze hun gewei af om energie te besparen, en in de lente groeit er een nieuw gewei voor in de plaats.
Specificaties:
Originele foto
Herkomst: Europa / Polen
Chemisch ontvet
Gewei: punt tot punt 94 cm
Linker schoffel: 50 cm
Lengte schedel: 55 cm
Artikelnummer
Verzendinformatie
YouTube
Betaalmethoden
Echte elkschedel